Nog meer albums

2017-10-07 Librije Zutphen
De Cannenburgh Vaassen
Geschiedenis van Gelderland
Ongeveer tweehonderd artiesten beelden samen de volledige geschiedenis van Gelderland uit rond kasteel Cannenburch bij Vaassen. Zij trotseerden de hitte voor de grote finale van de Verhaal van Gelderland Zomertoer.
Kasteel Ammersoyen
Sinds 2019 is kasteel Ammersoyen ook de burcht van de grote hertog Willem van Gelre (1364 - 1402). De Gelderse vorst heeft een eigen poortkamer op het kasteel waar het hertogdom Gelre in al haar glorie herleeft. Hoogtepunt van de tentoonstelling is een replica van het pronkharnas van hertog Willem zoals hij dat gedragen heeft in de veertiende eeuw.
Slot Loevestein
Het beroemdste kasteel van Nederland. In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1358 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen. Op 26 juli 2021 is Loevestein als onderdeel van de Hollandse Waterlinie door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. https://www.slotloevestein.nl/
Schwanenburg Kleve
Omroep Gelredag in het hooggelegen geboortekasteel van de Gelderse hertogin Katherina.
2018-01-20 Waardenburg
2018-02-10 Groenlo
2017-10-28 Engelanderholt
2017-10-21 Stoomgemaal Appeltern
Back to Top